• Toppbild

  Välkommen

  Välkommen hem

  I korskyrkan är alla välkomna oavsett om du har en tro eller inte.

  Vi har en rad verksamheter där du kan hitta din plats och känna dej välkommen.

 • Barnxylophone

  Barn

  Låt barnen komma till mig, för himmelriket tillhör dem

  Söndagsklubben
  Söndagsklubben är barnens egen gudstjänst. Varje söndag under skolterminerna har vi söndagsklubb för barn mellan 4-12 år under gudstjänsttid. Vi har tre grupper 4-6år, 7-9år, 10-12år. Barnen välkomnas redan vid incheckningen i cafét till söndagsklubben av ledarna i gröna t-shirts. Tillsammans börjar vi i den ”stora gudstjänsten” där vi får lovsjunga och be. När barnen sen hör söndagsklubbens signaturmelodi går barnen och ledarna upp till Framtiden. Den yngsta gruppen startar sin samling direkt och de andra två grupperna startar med en storsamling innan de delar upp sig för undervisningen.  I söndagsklubben får barnen sjunga, leka, pyssla, ha roligt tillsammans och där får de sin undervisning. Till Korskyrkan är alla barn mycket välkomna!

  Efter söndagsklubben fikar vi alla åldrar tillsammans och det finns korv till barnen.

  Fredagsklubben
  Välkomna till Fredagsklubben alla barn som går i 3:an och upp till 6:an! Vi träffas varannan fredag  och hittar på olika roliga saker. Oftast träffas vi i Korskyrkan men det händer också att vi åker och badar, grillar, fågelskådar eller hittar på något annat roligt. Tid: 18.30 – ca 20.30 Kontakt: Simon 070-5197110 Vi träffas på angiven plats. Förutom lämpliga kläder för kvällens aktivitet behöver ingenting medtas.

  Sportlovsläger
  Under vecka 10 har vi barnläger för mellanstadiebarn. De senaste åren har vi åkt till Bygdeträsk och Bygdsiljum, där det varit full fart med skidåkning, andakter, badhusbesök, mat och lekar. Kring jul- och nyårstid kommer aktuell info om årets läger upp på hemsidan, så håll utkik!

  Sommarläger
  Varje sommar har vi barnläger för de som gått ut 1:an till de som gått ut 6:an på vår sommargård, Norrmjölegården. Bad, bibelsamlingar, lekar, tävlingar, god mat och sång i några härligt intensiva dagar. Ibland arrangerar vi lägren tillsammans med någon annan kyrka i Umeå. Håll utkik här på hemsidan under vårterminen för info om de läger som ligger framför!

 • Ungdomar med FRI t-shirt

  Ungdom

  Med ungdomar, för ungdomar, alltid Jesus i centrum

  FRI
  Varje fredag kl 19.00 träffas vi i Korskyrkan för ungdomssamling. Det är en kväll med aktivitet då vi får ha roligt tillsammans och lära känna varandra. Under kvällen har vi andakt då vi får höra undervisning, sjunga lovsång och be tillsammans. Vi fikar även tillsammans! Ungdomssamlingarna är för dig som börjat 7:an och uppåt. Välkommen att vara med!

  För mer info se vår Facebookgrupp: Korskyrkan Ungdom fri och vårt instagram: @friumea eller anmäl dig till Sara för att vara med i vår sms-grupp. Kontakta Sara Tjernström via: sara@korskyrkanumea.se

  Fredagsklubben + ungdomarna
  Ett par fredagar under terminen har vi gemensam träff med barnen i fredagsklubben. Då kommer ungdomarna tillsammans med barnen i fredagsklubben få lära känna varandra och göra något roligt tillsammans. Datum och tider för detta läggs upp på vår facebookgrupp, på instagram och genom vår sms-grupp.

  Hemgrupp
  På tisdagar och onsdagar har ungdomarna hemgrupp där de samlas för att samtala om aktuella ämnen, söka Gud tillsammans och lära känna varandra. Gruppen för gymnasiet träffas på tisdagar och gruppen för högstadiet träffas på onsdagar. För mer information kring hemgrupperna kontakta Sara Tjernström via sara@korskyrkanumea.se

  Tonårsbibelskola
  Norrmjöle är ett fantastiskt sätt att spendera två veckor av sitt lov. En bibelskola som får betyda mycket för många! För dig som vill lära känna Jesus bättre, och på köpet få två fantastiska veckor med underbara människor. För mer information om Tonårsbibelskolan gå in på www.tonarsbibelskolan.se

  Sportlovsläger
  Vi brukar arrangera sportlovsläger v 10 varje vår. Det är något särskilt med läger, att få komma iväg, få tid för Gud och få åka Skidor och njuta av livet. En favorit i repris! Information kommer ut här på hemsidan när det närmar sig. Sportlovet 2020 åker vi till Åre tillsammans med Pingstkyrkans. Information och anmälan kommer ut på våra olika kanaler i samband med att anmälan öppnar.

 • Afrikansk savan med ett ensamt träd

  Mission

  ”Hela evangeliet till hela människan i hela världen”

  Vi tror att Gud förvandlar liv. Därför är det naturligt för oss att sprida evangeliet här i Umeå men också i andra länder. Korskyrkan bedriver mission utifrån den internationella missionsrörelsens programförklaring (Lausanne-deklarationen)

  ”Hela evangeliet till hela människan i hela världen”

  Vår mission bedrivs i samarbete med Evangeliska Frikyrkan. Besök EFK för att läsa mer ingående om de missionssatsningar som bedrivs. Korskyrkan stöder arbete i bland annat: Frankrike, Grekland, RCA, Bangladesh och Centralasien.

 • Uppslagen bibel

  Hemgrupper

  Dela livet i den lilla gemenskapen

  För att Korskyrkans vision ska förverkligas så är den lilla gemenskapen viktig. Vi vill därför erbjuda alla som önskar att vara delaktig i en mindre grupp. Dessa grupper samlas oftast i hemmen och kallas för hemgrupper. Här får alla i församlingen, inte minst nya möjlighet att dela en djupare gemenskap.

  Livsnära
  Det är en plats där det finns utrymme för de frågor och funderingar man bär på, vi får delar livet med varandra. I hemgrupperna vill vi på ett kärleksfullt och konkret sätt hjälpa varandra att följa Jesus och upptäcka de gåvor Gud lagt ner i oss. Vi ber, läser Bibeln och samtalar tillsammans men det finns även möjlighet att praktiskt visa omsorg för varandra i gruppen eller för människor i vår omgivning.

  Citat från en hemgrupp i Korskyrkan:

  ”Vår hemgrupp träffas varje vecka för att samtala och be. Vi brukar fika tillsammans först och sedan har vi gånger då vi ber och läser Bibeln och andra gånger där vi samtalar om livets olika frågor. Vi vill dela livet tillsammans helt enkelt, och hjälpas åt.”

  Hemgruppsrådet:

  • Samantha Davage (Sammankallade)
  • Britt-Marie Eriksson
  • Ingrid Mjelle
  • Lille-Mor Nilsson

  Kontakta oss för att vara med:

  För och efternamn
  Var snäll och ange din epost så vi kan kontakta dig.
 • Samtal

  Vi finns där för dig

  Någon att prata med?

  Alla hamnar vi ibland i lägen då livet känns svårt och ofta behöver vi prata med någon som tar sig tid att lyssna på vad vi tänker och känner. Det kan handla om bekymmer, relationer, föräldraskap, sorg, hälsa, tro eller tvivel. Att spegla sina tankar med någon som lyssnar kan ge nya perspektiv för vägen framåt.

  I Korskyrkan finns män och kvinnor med olika erfarenheter som är bereda att lyssna, reflektera och med respekt möta dig i samtal. Om du önska kan vi också be tillsammans i samband med samtalet.

  Vi tro att Jesus är med i livets alla omständigheter och gör skilnad.

  Bra att veta

  • Ett samtal är cirka en timme långt och det går bra att boka flera samtal om du behöver. Samtalen är kostnadsfri.
  • Som själavårdare lyder vi under allmän moralisk tystnadsplikt. Vi för inga journaler.
  • Du behöver inte vara aktiv i en kyrka eller ha en kristen tro för att vända dig till oss.
  • I möjligaste mån samtalar män med män och kvinnor med kvinnor.

  Kontaktpersoner:
  – Karin Bryskhe, ansvarig för Korskyrkans själavårdsarbete, 070-170 16 59, samtal@korskyrkanumea.se
  – Erik Bryskhe, pastor, 070-264 94 12, erik@korskyrkanumea.se


  Alphakurs
  Logo för AlphaAlpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. 

  Samlingarna startar med mat eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

  Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. Vanligtvis är de ungefär trettio minuter och  utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”.

  Den viktigaste delen av varje Alpha är möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne. Det finns inget krav på att du ska säga något och alla frågor och funderingar är tillåtna. Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

  Kontakta Erik Bryskhe, pastor, 070-264 94 12, erik@korskyrkanumea.se för mer information.


  My Life-Workshop
  Logo för My LifeMy Life tar fram det som är unikt med dig: din berättelse, din längtan, dina ambitioner och önskningar. Du kommer definitivt att lära dig både nya och spännande saker om dig själv. Under processen kommer du även få se att Gud är till och med mer intresserad av dig, än vad du själv är.

  Workshopen anordnas i en trevlig miljö, med något att äta för den som vill, tillsammans med andra deltagare som också vill upptäcka mer om vilka de egentligen är. Workshopen består av sex träffar där du gör en upptäcktsresa i ditt eget liv och använder MyLife-kartan för att ta reda på och lära dig mer om dig själv. För varje träff blir din unika väg genom livet allt tydligare.

  Kontakta Erik Bryskhe, pastor, 070-264 94 12, erik@korskyrkanumea.se för mer information.

Besöksadress

Korskyrkan
Sveagatan 10A
903 27  UMEÅ

Sommargård

Norrmjölegården
Havsvägen 2
905 82  UMEÅ